Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell rebarbara chutneyvel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 főre: 2 (azaz egy pár) csirkemell filé, só, tört színes bors, 2 gerezd fokhagyma, olíva olaj
A raguhoz: 50 dkg rebarbara, 1 fej főzőhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk reszelt friss gyömbér, 2 ek méz, só, tört színes bors, 1 mk fahéj, 1 mk koriander, chili, 1 ek olíva olaj
Továbbá 40 dkg brokkoli

Elkészítés:
A brokkolit tegyük fel egy párolóedénybe.
Forrást követően 5-6 percig pároljuk, majd vegyük le a gőzről.
A raguhoz hámozzuk meg a rebarbarát, majd egészen kicsire daraboljuk fel.
A hagymát aprítsuk, és dinszteltjük meg az olajon.
Szedjük rá a rebarbarát, öntsük fel 1 dl vízzel, majd fűszerezzük be.
A koriandert törjük össze, mielőtt a raguhoz tennének.
Fedő alatt 4-5 percig pároljuk.
A végén keverjük el benne a mézet is.
A húst sózzuk, borsozzuk, majd fokhagymás olíva olajon süssük át mindkét oldalukat.
A ragu előre is elkészíthető, illetve el is rakható üvegekbe télire.


A receptet beküldte: csorieva

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos csirkemell 2. » Hideg rebarbaraleves » Sajtos rakott csirkemell » Borzas csirkemell 2
» Csirkemell citrommártásban » Kapros csirkemell » Currys kókuszos csirkemell » Magyaróvári csirkemell
» Rebarbarakrémleves » Krémsajtos csirkemell » Kubai csirkemell » Padlizsános csirkemell
» Részeg csirkemell » Csirkemellfilé sonkában » Sajtos rántott csirkemell » Rakott-sajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.