Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült karalábé besamel mártással recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 személyre:
3 db kis zsenge karalábé
1 ek. vaj
2 ek. durumbúza finomliszt
2, 5 dl tej

szerecsendió
reszelt sajt

Elkészítés:
A karalábét megpucoljuk és kb. 2x1 cm-es hasábokra vágjuk, majd sós vízben 5 percig főzzük. (Akkor jó, ha kicsit még roppanós belül, majd sütés közben megpuhul.)
A tejet megmelegítjük.
A vajat megolvasztjuk és a liszttel világos rántást készítünk.
Sózzuk, meghintjük szerecsendióval és felöntjük a meleg tejjel és folyamatosan kevergetve felfőzzük. (Ne legyen túl híg.)
A karalábét leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük, majd két tálban egyenletesen elosztjuk.
Ráöntjük a kész mártást, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
180°C-ra előmelegített sütőbe téve 10-15 percig sütjük. Akkor jó, mikor a sajt szép aranybarna színű.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldhagymás karalábéleves » Karalábés csirke » Harcsa mustármártással » Csőben sült sajtos zeller
» Póréhagyma csőben sütve » Besamelmártás » Besamelmártás (tejmártás) » Karalábés darálthús
» Csőben sült lencse » Besameles csirke » Zöldbab tojásmártással » Sárgarépa csőben sütve
» Csőben sült cikória » Tőkehal mustármártással » Sajtos karalábé » Amúr tormamártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.