Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Harcsa mustármártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
80 deka harcsaszelet (7-8 patkó alakú szelet)
1 csokor újhagyma, vagy egy szál póréhagyma
4 kicsi savanyú uborka
1 gerezd fokhagyma
2 púpos evőkanál dijoni mustár
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
3 deci tejszín
2 deci tejföl
só, őrölt bors
3 evőkanál liszt
3 deka vaj
3 evőkanál olaj
2 evőkanál száraz fehérbor
1 citrom

Elkészítés:
Az újhagymák fehér részét és a savanyú uborkákat vékonyan felkarikázom, a fokhagymát apróra vágom.
A mártáshoz egy tálkában kézi habverővel simára keverem az étkezési keményítőt a mustárral, a tejföllel, a tejszínnel.
A halat 2 centis kockákra vágom - a középső, szinte csontkemény gerincdarabokat kihagyom -, majd beleszórom őket egy tálba. Hintek rájuk sót, borsot, lisztet, és jól összeforgatom a kockákat a liszttel.
A sütéshez egy nagy és mély serpenyőben összeolvasztom a vajat az olajjal, majd közepesen erősre csavarom a lángot, és 6-8 perc alatt megsütöm benne a halkockákat. Szűrőlapáttal kiszedem őket, és elkészítem a mustármártást.
Abba a serpenyőbe, amelyikben a harcsát sütöttem, beleszórom az újhagyma karikákat, és miután megpároltam őket, hozzájuk keverem a fokhagymát. 1/2 perc múlva egy pillanatra erősebbre veszem a lángot, és ráöntöm a hagymákra a fehérbort. Ahogy a nedű elpárolgott, visszatekerem a lángot közepes erejűre, és a serpenyőbe öntöm a mustáros-keményítős mártásalapot. Visszateszem a harcsakockákat, hozzákeverem az uborkakarikákat, belereszelem a citrom héját, és folyamatosan kevergetve néhány perc alatt besűrítem a mártást. Eközben a halkockák is átmelegednek, s már csak a só, bors hiányzik a szószból, és kész.

Tanácsok:
Galuskával, kagylótésztával tálalhatjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott harcsa » Tőkehal mustármártással » Spagetti mustármártással » Folyami rák harcsával
» Afrikai harcsa fehérborban » Kemencés harcsa » Harcsa pecsenye » Harcsa babérszószban
» Gombás harcsapaprikás » Apatini káposztás harcsa » Afrikai harcsa tepsiben » Harcsapaprikás
» Harcsa paprikásan » Tárkonyos harcsa » Harcsapaprikás másként » Mazsolás-tejszínes harcsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.