Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült szárzell recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 csomag szárzeller
10 dkg vaj
3 dl tej
2,5 dl tejszín
2 evőkanál liszt
20 dkg reszelt sajt
2 tojás
20 dkg sonka

frissen őrölt fekete bors
csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés:
A szárzeller alját levágjuk, a nyeleket megmossuk, leszálkázzuk és forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig főzzük, még roppanós maradjon. Hagyjuk egy kicsit lehűlni.
Besamel mártást készítünk:
Melegítsük fel a vajat, állandó keverés mellett hintsük rá a lisztet, mintha rántást készítenénk. További folyamatos keverés mellett öntsük fel tejjel, majd adjuk hozzá a tejszínben elkevert tojás sárgákat.Szórjuk bele a reszelt sajt felét, keverjük el, adjuk hozzá a fűszereket, hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A zeller nyelekre csavarjuk rá a sonkát, rakjuk le egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé, öntsük rá a besamelmártást és hintsük meg maradék reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült burgonyatorta » Csőben sült zöldségek » Csőben sült currys csirke » Csőben sült szűzpecsenye
» Angolzeller csőben » Csőben sült vegyes zöldség » Csőben sült milánói penne » Csőben-csirke
» Csőben sült kelbimbó » Csőben sült karfiol » Csőben sült hús » Csőben sült sonkás penne
» Burgonyapüré csőbensülve » Csőben sült cikória » Lencse csőben sütve » Barnarizs csőben sütve


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.