Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
4 gerezd fokhagyma összetörve
60 g reszeltsajt
csipetnyi szerecsendió
300 ml főzőtejszín
125 ml tej

bors

Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 170 C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). A burgonyát éles késsel szeletelje fel vékonyra. Egy 23x16 cm-es hőálló edényt vajazzon ki, és bélelje ki burgonyaszeletekkel.

Szórja meg fokhagymával, sajttal, szerecsendióval, majd fűszerezze a rétegek között, de hagyjon egy kevés sajtot a tetejére is. Locsolja meg tejszínnel és tejjel, és szórja rá a maradék sajtot.

50-60 percig süsse, vagy amíg a burgonya teljesen átsül, és a leve elfő. Ha a teteje túlzottan megbarnulna, lazán borítson rá fóliát. Tálalás előtt 10 percig hagyja pihenni.

Tanácsok:
LHP-ben találtam, és igen könnyen elkészíthető, finom vacsi. Kicsit ízlés szerint átalakítottam.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barnarizs csőben sütve » Krumplipizza » Krumplipürés picsi-pacsi » Töltött krumplifánk
» Krumplifőzelék » Túrós rakottkrumpli » Rakott krumpli tejszínnel » Medvehagymás krumpli csoda
» Krumplipogácsa » Krumplis sajtgolyó » Krumplipüréből » Krumpliskenyér
» Krumpli - töltve » Krumpligánica » Krumplis Tzatziki saláta » A legjobb krumplis pogácsa


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.