Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csőtészta egytál -Pasticcio di Rigatoni (4 azemélyre) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
2-3 evőkanál vaj,
3 evőkanál liszt,
1 csésze tej,
csipetnyi só,
350 g rigatoni tészta,
1 fej lereszelt vöröshagyma,
1 db reszelt sárgarépa,
1 szál apróra vágott metélőzeller,
3 evőkanál szűz olívaolaj,
2 db közepes, felkockázott cukkíni,
150 g felkockázott sonka,
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje,
1 evőkanál apróra vágott majoránna,
1/4 csésze frissen reszelt parmezán

Elkészítés:
Először a besamelt készítjük el. A vajat a liszttel 5 percig főzzük, hozzáöntjük a tejet, majd felforraljuk, sóval ízesítve 10 percen át főzzük. Közben a sütőt 220-230 fokra előmelegítjük. Kifőzzük a rigatoni csőtésztát, majd leszűrjük. A hagymát, sárgarépát és zellert pár perc alatt, közepes lángon megdinszteljük, hozzáadjuk a cukkínit, a sonkát, a petrezselyem zöldjét és a majorannát, közel 5 percen át együtt főzzük. Belekeverjük a kifőtt tésztát. Kivajazott, hőálló tálba öntjük, megöntözzük a besamellel, megszórjuk a reszelt sajttal, 10 percig sütjük, majd tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses zöldséges egytál » Csirkés egytál » Csirkeszárnyas egytál » Őszi vadászegytál
» Csülökegytál » Hagymás krumpli egytál » Gyors zöldséges egytálétel » Csírás-tojásos egytálétel
» Ananászos csirkeegytál » Karfiolos-csirkés egytál » Magyaros egytál » Copfos egytál
» Köles - egytál » Egytál » Finom krumplis egytál » Lecsós burgonyás egytál


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.