Tutireceptek.hu fejléc

Currys sütőtökkrémleves fokhagymás pirított kenyérkockákkal (vegan) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A leveshez:
700 g sütőtökhús
olaj
1 fej vöröshagyma
1 tk. curry
1 l zöldségleves alaplé
1 dl rizstejszín
só,bors

A pirított kenyérkockákhoz:
2 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
pár szelet szikkadt kenyér kockázva

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát pici olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a curryt. Ezután jöhet bele a sütőtök. 5 percig közepes lángon pirítjuk, majd hozzáöntjük az alaplevet. Fedő alatt 15 percig főzzük, ezután pürésítjük botmixerrel, és hozzáadjuk a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük.
Egy másik edénybe olajat öntünk, majd belepréseljük a fokhagymát. Miután összekevertük, levesszük a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután megforgatjuk benne a kenyérkockákat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig pirítjuk, tálaláskor a levesre szórjuk.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erőleves (vegan) » Fokhagymás sertésszelet » Fokhagymás masni » Fokhagymás répasaláta
» Pirított zsemlekocka » Anna pirított mája » Currys szelet ananásszal » Fokhagymás sült hal
» Mézes-currys csirke » Mákos bejgli (vegan) » Nyers eperleves (vegan) » Pirított máj
» Currys csirke Maris modra » Vöröslencse fasírt (vegan) » Currys csirke » fokhagymás sült karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.