Tutireceptek.hu fejléc

Darálthúsos galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Húsos raguhoz:

30 dkg darált sertéshús
1 fej hagyma
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
őröltpaprika, só, bors

Galuskához:

2 egész tojás
15 dkg liszt


szükséges még 2-3 dl tejföl, esetleg reszeltsajt

Elkészítés:
A húsos raguval kezdem a főzést:

Tűzálló tálba teszem a darálthúst, pici vizet öntök alá és fehéredésig kevergetem.
Ráteszem a kockákra vágott hagymát - közben a hús enged annyi zsírt, hogy a hagyma is megdinsztelődjön vele együtt, gyakori kevergetés közt. Sózom, borsozom, rászórom a pirospaprikát is.
Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, paprikát.

Addig főzöm, míg a hús megpuhul.

Közben galuskatésztát kavarok, forrásban lévő sós vízbe szaggatom evőkanál élével, pár percig főzöm.

A húsos raguhoz adom a galuskát, összekeverem, ráöntöm a tejfölt és sütőben pár percig sütöm.
Meg lehet szórni reszeltsajttal is.

Tanácsok:
Ha kevés az időnk, akkor nem szükséges összesütni sütőben, anélkül is finom.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Salzburgi galuska » Somlói galuska 2 » Pirított puliszka-galuskák » Sajtgaluska
» Galuska (nokedli, nokli) » Aranygaluska borhabbal » Somogyi galuska » Somlói galuska 3
» Fincsi aranygaluska 1 » Rakott galuska » Darálthúsos rakott zöldbab » Kefíres galuska
» Galuska-levesbetét » A tökéletes daragaluska » Parajgaluska » Mákos galuska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.