Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánkrém juhsajttal recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
2 darab kb. 30 dekás padlizsán,
3 evőkanál olivaolaj,
4 gerezd fokhagyma,
25 dkg Feta sajt,
1 evőkanál citromlé,
1 kiskanál friss oregano (vagy fél kiskanál szárított),
só,
feketebors.

Elkészítés:
A sütőt 220 fokra előmelegítem.
A padlizsánokat megmosom és hosszában kettévágom.
A vágási felületüket olajjal beecsetelem.
Egy tepsit kibélelek alufóliával (fényes felületével felfelé) és a padlizsánokat a vágási felületel lefelé belefektetem.
Betolom a sütő középső szintjére és fél óráig sütöm.
A padlizsánokat kiveszem és eltávolítom a szárait és meghámozom.
A fokhagymát megtisztítom és mindezeket a fetával együtt mixerben pürésítem.
Az így kapott krémet citromlével, sóval, borssal, oreganoval ízesítem és fél órára hidegre teszem.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánkrém majonézzel » Juhsajttal töltött paprika » Fetás padlizsánkrém » Erdélyi padlizsánkrém
» Ínyenc padlizsánkrém » Padlizsánkrémem » Rakott káposzta juhsajttal » Padlizsánkrém kimélő
» Finom padlizsánkrém » Meleg Padlizsánkrém » Szudáni padlizsánkrém » Hagyományos padlizsánkrém
» Eredeti padlizsánkrém » Avokádós padlizsánkrém » Padlizsánkrém: » Juhtúrós padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.