Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Dijnyertes tálbansüt (római tál) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 kis szelet (kicsontozott) sovány sertéstarja, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 1 kis doboz ananászbefõtt, 10 dkg jó érett, reszelt rokfort (márványsajt), 2 dl tejszín, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 nagy fej vöröshagyma, só és törött fekete bors ízlés szerint, 80 dkg tisztított burgonya, 1 csapott mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, 1 evõkanál kókuszreszelék, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 3 evõkanál olaj.

Elkészítés:
A Römertopfot (vagy egyéb cserépedényt) a fedelével együtt fél órára tiszta vízbe áztatom, hogy az edény a pórusain keresztül elegendõ vizet szívhasson magába. Amíg a tál ázik, a hússzeletek széleit bevagdosom, a füstölt szalonnát hajszálvékony szeletekre vágom, s a szeleteket kockákra aprítom. A fokhagymát megtisztítom és összezúzom, a megmosott petrezselyemzöldet finomra metélem, a meghámozott vöröshagymát pedig apróra vagdalom. A lecsöpögtetett cseréptálba beleterítem a megtisztított, vékony hasábokra vágott burgonyát, majd megsózom, ezután meghintem a szerecsendióvirággal. Rászórok kevés hagymakockát. Kissé összeforgatom, hogy a burgonyát mindenütt érje a fûszer. A húsokat mindkét oldalukon megsózom, majd sorban, szorosan egymás mellé a burgonyára teszek 4 szeletet. Törött borssal, gyömbérrel, kókuszreszelékkel, finomra aprított petrezselyemzölddel és zúzott fokhagymával meghintem, majd rászórom a füstölt szalonna és a hagymakockák felét. A leszûrt ananászbefõttet ugyancsak kis kockákra vágom, és rászórom a hagymára. Kevés reszelt rokforttal meghintem, majd a megmaradt hússzeleteket ráborítom. A rétegezést megismétlem. A tetejére reszelt rokfort kerül, amit lelocsolok 0,5 dl ananászlével elkevert tejszínnel. A tálat saját fedelével lefedem, és hideg sütõbe tolom. Ekkor begyújtom a sütõt, és a legkisebb lángon kezdem el melegíteni. 10 perc múlva növelem kissé a hõfokot, és további 20 percig sütöm. Végül 2 órán keresztül hagyom a közepesnél alig valamivel kisebb lángon. Az ételt a cserépedényben teszem az asztalra, anélkül hogy elõzõleg kinyitottam volna a fedelét.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Római csirke » Római szelet » Borjúsült római tálban » Római leves
» Sertéshava római tálban » Római saláta » Paradicsomos római rizs » Rizses csirke római tálban
» Római rakottas » Csirkecomb római tálban » Sündisznó (római tálban) » Libamáj római tálban
» Csirke római tálban » Marha római tálban » Romai talban keszitett.. » Csirkemáj római tálban


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.