Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Római csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
csirkemell
paradicsom
szalonna vagy sonka
vöröshagyma

bors
vegeta

Elkészítés:
A Római tálat beáztatom hidegvízbe, kb 20percre. Megpucolom a hagymát,burgonyát,paradicsomot lehéjazom, majd ezeket kb fél centis karikára vágom, a csirkemellet sózom,borsozom. A tál aljára teszem a vékony sonka vagy szalonna szeleteket,rá hagymakarikákat,burgonyát,vegetaával megszórom,rá kerül a csirkemell,arra a paradicsom,megint hagyma, burgonya,vegeta és a legtetejére megint szalonna vagy sonkaszeletek. Lefedem a tetejével, hideg sütőbe teszem, egy óra alatt elkészül.

Tanácsok:
Ha már majdnem kész, szoktam önteni a tetejére tejfölbe kevert sajtot, és azzal is sütöm egy picit,fedő nélkül.
A hozzávalókat lehet másképpen is rétegezni, kinek hogyan tetszik. Csirkemell helyett jó a pulyka is, azt érdemes szalonnadarabokkal megtűzdelni. Néha a csirkemellet felszurkálom és kisebb f.hagyma darabokat dugok bele.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: bugrinyo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós csirkesaláta » Színes csirkemell » Diétás vadas csirke » Sonkás csirkeszelet
» Csirkejava leves » Almás csirke II. » Padlizsános csirkesaláta » Sóágyon sült csirkecomb
» Csirkemájas metélt » Csirkés-gombás palacsinta » Csirkecsorba szerb módra » Csirketorta ínyenceknek
» Csőben-csirke » Csirke mandulás bundában » Csirkemájas rizotto » Szőlős csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.