Tutireceptek.hu fejléc

Római csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
csirkemell
paradicsom
szalonna vagy sonka
vöröshagyma

bors
vegeta

Elkészítés:
A Római tálat beáztatom hidegvízbe, kb 20percre. Megpucolom a hagymát,burgonyát,paradicsomot lehéjazom, majd ezeket kb fél centis karikára vágom, a csirkemellet sózom,borsozom. A tál aljára teszem a vékony sonka vagy szalonna szeleteket,rá hagymakarikákat,burgonyát,vegetaával megszórom,rá kerül a csirkemell,arra a paradicsom,megint hagyma, burgonya,vegeta és a legtetejére megint szalonna vagy sonkaszeletek. Lefedem a tetejével, hideg sütőbe teszem, egy óra alatt elkészül.

Tanácsok:
Ha már majdnem kész, szoktam önteni a tetejére tejfölbe kevert sajtot, és azzal is sütöm egy picit,fedő nélkül.
A hozzávalókat lehet másképpen is rétegezni, kinek hogyan tetszik. Csirkemell helyett jó a pulyka is, azt érdemes szalonnadarabokkal megtűzdelni. Néha a csirkemellet felszurkálom és kisebb f.hagyma darabokat dugok bele.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: bugrinyo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos csirkemáj » Narancsos csirkecombok » Zsírban sült csirkemáj » Mexikói csirke
» Hagymás-túrós csirkemell » Csirkeragu metélttel » Vajas-barackos csirkemell » Zöldborsós csirkemáj
» Csirkés rakott tészta » Almaszósz csirkehússal » Csirkés padlizsánleves » Rokfortos csirkecsíkok
» Rakott csirketál » Egyszerű rakott csirkemell » Ropogós csirkemellfalatok » Currys csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.