Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsó római tálban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg zöldpaprika
4 paradicsom
15 dkg tarhonya
1 fej vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna
2 pár virsli
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
pirospaprika
őrölt bors


Elkészítés:
A római tálat a fedelével együtt kb. fél órára vízbe áztatjuk.
A paprikát felszeleteljük, a paradicsom héját lehúzzuk, majd karikákra vágjuk, a virslit felaprítjuk.
A tarhonyát az olajban barnáspirosra sütjük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát, a paprikát, a papradicsomot és a virslit. Zúzott fokhagymával, apróra vágott hagymával ízesítjük, és a cserépedénybe öntjük.
A tejfölt 4 dl vízzel elkeverjük, megsózzuk, borsozzuk, és a tálban levő alapanyagokra öntjük. Lefedjük, és sütőben kb. 70 percig sütjük.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Római csirkemáj » Menemen, a török lecsó » Lecsó szójával » Római tálban sült csülök
» Bolgár lecsós csirkemell » Nokedlis lecsó » Lecsó pörköltszafttal » Borjúsült római tálban
» Quinoás lecsó » Csőtészta római módra » Római saláta » Sült csülök Pataki tálban
» Lecsós rakott burgonya » Padlizsános-lecsós csirke » Lecsós csirkecomb » Római csirke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.