Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
15 dkg dió
15 dkg liszt
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 evőkanál tej
3-4 tojás habja a tésztához

Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá keverjük a diót, lisztet, vaníliás cukrot, a citrom héját és a tojások felvert habját. Kivajazott tepsibe (kicsi), közepesen meleg sütőben sütjük. A tetejére 20 dkg cukrot a tojások sárgájával kikeverünk a citrom levével ízesítjük, a tészta tetejére simítjuk, és sütőben szárítjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Orosz almás lepény » Zabpelyhes szilvás lepény » Gyümölcsös lepény » Almás meggyes túrós lepény
» Barna lepény » Leveles hagymás lepény » Tojáslepény olaszosan » Cukkinis-fetás lepénykék
» Sárgabarack lepény » Zöldséges lepény » Cukros túrós lepény » Flambírozott almáslepény
» Anyós lepény » Pekándió-lepény » Meggyes-Csokis lepény » Meggyes-cseresznyés lepény


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.