Tutireceptek.hu fejléc

Diós lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
15 dkg dió
15 dkg liszt
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 evőkanál tej
3-4 tojás habja a tésztához

Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá keverjük a diót, lisztet, vaníliás cukrot, a citrom héját és a tojások felvert habját. Kivajazott tepsibe (kicsi), közepesen meleg sütőben sütjük. A tetejére 20 dkg cukrot a tojások sárgájával kikeverünk a citrom levével ízesítjük, a tészta tetejére simítjuk, és sütőben szárítjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alj nélküli túrós lepény » Körtés lepény » Túrós lepényke » Túrós-almás lepény
» Fűszeres sonkás lepény » Töröklepény » Brokkolis lepénykék » Burgonyás túrós lepény
» Flambírozott almáslepény » Habos epres lepény » Édes lepény » Brokkolilepény
» Baracklepény » Habos túróslepény » Bakalepény » Gombás cukkini lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.