Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás lepény recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1/2 kg burgonya
2 kávéskanál só
3 dkg vaj
kb. 10-12 dkg liszt
1 tojás

Elkészítés:
Főzzük meg a meghámozott burgonyákat. Öntsük le a vizét, és gondosan törjük össze, hogy ne maradjon benne csomós rész. Adjuk hozzá a sót és a vajat, majd gyúrjunk bele annyi lisztet, amennyit a burgonya felvesz (ez függ a burgonya nedvességétől). Lisztezett felületen gyúrjuk tovább. Szakítsunk belőle egy-egy maroknyi mennyiséget, és fél centi vastag palacsintákká nyújtsuk ki őket. Egy vékonyan beolajozott palacsintasütőben vagy serpenyőben (az utóbbi jobb) mindkét felén süssük kissé barnára (ez kb. 10-15 percig tart). Azonnal tálaljuk, vastagon megvajazva, vagy később már hidegen, húsos bacon zsírjában süssük tovább, amíg mindenhol szép aranybarna nem lesz.
Ezt az átlagosnál valamivel vastagabb palacsintaszerű lepényt az ún. ír reggeli mellé szokták adni.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis-fetás lepénykék » Burgonyás bagett (6 db) » Paraj lepény » Juhtúrós lepény
» Modern zabos almás lepény » Burgonyás gombóc lekvárral » Gombás Rizslepény » Parajlepény
» Gyümölcslepény » Diós lepény Ági módra » Nádasdi diós lepény » Burgonyás húspogácsa
» Burgonyás pogácsa » Szilvás lepény ♥ » Diétás burgonyasaláta » Finom burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.