Tutireceptek.hu fejléc

Dödölle recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
25 dkg liszt
1-2 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl

olaj

Elkészítés:
A burgonyát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi éppen ellepi. Ha puhára főtt saját vizével összetörjük.Annyi lisztet adunk hozzá állandóan kevergetve ,amennyit a borgonya felvesz, vigyázva ,hogy sem csomós sem ragacsos ne legyen.
A felaprított hagymát egy kis olajon megpirítjuk ,majd a krumplis masszát evőkanállal beleszaggatjuk. Kicsit megpirítjuk és tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat! :)

Tanácsok:
Ki lehet próbálni úgy is, hogy a lisztet, mielőtt hozzáadnánk az összetört krumplihoz kicsit megpirítjuk.


A receptet beküldte: Hatice


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dödölle 2 » Zalai dödölle » Kukoricadödölle » Sajtos, gombás galuska
» Rajnai Felfújt » Sajttal rakott burgonya » Pirogi/nagymamám módra/ » Puszta Steak
» "Light" chili con carne » Burgonyás csoda... » Olaszos rakott tészta » Tepsis burgonya 2.
» Tepsishús » Vörösboros zselé » Gombás-cukkinis omlett » Tibike kedvence


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.