Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májas borsós pite recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25dkg liszt
12dkg margarin vagy zsír
2db tojás
1 csipet só

20dkg csirkemáj
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
20 dkg zöldborsó

bors
vörösbor

Elkészítés:
A tészta elemeit összedolgozzuk, 30 percig hűtőben pihentetjük

A bacont kiolvasztjuk, hozzáadjuk a májat, a borsót, fűszerezzük, a borral készre pároljuk.
Szobahőmérsékletűre hűtjük.

A tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk akkorára, hogy egy megfelelő tepsi, tortaforma vagy sütőtál alját és oldalát beborítsa.
A tésztára halmozzuk a májas ragut, majd a maradék kinyújtott tésztával beborítjuk, oldalait egymáshoz zárjuk, tetejét megszúrjuk jópár helyen, majd 200 fokon kb 40 percig sütjük.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-májas rakott karaj » Májas daragaluska » Csirkemájas szelet » Fűszeres, zöldborsós rizs
» Zöldborsós tojásragu » Zöldborsós szűzpecsenye » Zöldborsós tojás » Hagymás-borsos tokány
» Zöldborsós nokedli » Borsos szelet » Rántott kenőmájas » Borsós-gombás rizottó
» Zöldborsós csirkeragu » Zöldborsós pulykamell » Csirkemájas » Zöldborsós rudak


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.