Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Dubarry-szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet kicsontozott sertéskaraj,só,sz.dió,liszt,a rántáshoz kb.8 dkg liszt és u.annyi vaj,6 dl tej,1/2 dl tejszín,2 t.sárgája,kb.2 dkg vaj,1 kisebb fej karfiol,reszelt sajt tetszőlegesen,tetejére kevés zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A négy szelet kicsontozott sertéskarajt megmossuk,széleit bevagdossuk.Vékoyra kiverjük,megsózzuk és lisztben megforgatva egy kevés olajban vagy zsírban pirosra sütjük.Közben 8 dkg lisztből és u.annyi vajból világos (nem pirított)rántást készítünk,feleresztjük 6 dl tejjel,és sóval,reszelt szerecsendióval ízesítve sűrű mártássá főzzük.A tűzről levéve hűlni hagyjuk,majd hozzákeverünk 1/2 dl tejszínnel elvegyített 2 t.sárgáját és belemorzsolunk kb.2 dkg vajat.Egy vékonyan kivajazott tepsibe (vagy tűzálló tálba)egy keveset őntünk a mártásból,erre ráfektetjük a hússzeleket és mindegyik tetejére egy halom sós vízben főtt és levétől lecsurgatott karfiolt nyomunk.Ezt a maradék mártással bevonjuk,a zsírral,amiben a hús sült,megöntözzük,a tetejét megszórjuk tetszőlegesen reszelt sajttal,meghintjük kevés zsemlemorzsával és a sütőben szép pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás Dubarry-szelet » Fokhagymás pácolt hús » Sörös felsál » Sörben sült csülök
» Sajtos hústekercs » Csülökegytál » fokhagymás sült karaj » Avokádós csirkesaláta
» Grillcsirke olaszosan » Őzderék ananász mártással » Petrezselymes csirke » Májgombóc (levesbetét)
» Csevap (Szerb specialitás) » Grillezett steak » Vadas marhaszelet » Sajtos pecsenye


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.