Tutireceptek.hu fejléc

Egérke(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt
3 db tojás
csipet só
tej
fél csomag sütőpor

Elkészítés:
A lisztet, sót, sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és annyi tejet, hogy a palacsinta tésztánál sűrűbb, de a nokedli tésztánál kicsit hígabb tésztát kapjunk. Tetszés szerint lehet ízesíteni édesre, vagy sósra.
Édes tésztához: kis cukrot keverünk bele, és sütés után, olvasztott mézbe forgatjuk az egérkéket. (lehet a mézbe szezámmagot is szórni). Sóshoz pedig: rakhatunk bele sonkát, apróra vágott hagymát, kukoricát, összevágott petrezselymet, (sütés után reszelt sajttal megszórhatjuk). Teáskanállal, forró olajba szaggatva, arany sárgára sütjük, és melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jorhurtos-gyümis pite » Lúdláb torta. » Datolya torta » Twix szelet
» Narancsos marcipáncsók » Tejberizses-lekváros muffin » Áfonyás-zabpelyhes muffin » Mandarinos piskótatorta
» Amerikai krémes. » Panettone » Mogyorókrémes kuglóf » Boszorkány pogácsa
» Tejkocsonya » Citromos-szilvalekváros süti » Gyors kalács(Kata-féle) » Túrókrém torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.