Tutireceptek.hu fejléc

Egérke(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt
3 db tojás
csipet só
tej
fél csomag sütőpor

Elkészítés:
A lisztet, sót, sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és annyi tejet, hogy a palacsinta tésztánál sűrűbb, de a nokedli tésztánál kicsit hígabb tésztát kapjunk. Tetszés szerint lehet ízesíteni édesre, vagy sósra.
Édes tésztához: kis cukrot keverünk bele, és sütés után, olvasztott mézbe forgatjuk az egérkéket. (lehet a mézbe szezámmagot is szórni). Sóshoz pedig: rakhatunk bele sonkát, apróra vágott hagymát, kukoricát, összevágott petrezselymet, (sütés után reszelt sajttal megszórhatjuk). Teáskanállal, forró olajba szaggatva, arany sárgára sütjük, és melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banánbomba (sütés nélkül) » Zöldséges sertésragu » Darázsfészek II. » Epres-barackos-túrós-habos
» Zabpelyhes-csokis keksz » Csokis rakott palacsinta » Különleges meggytorta » Almás-mazsolás crumble
» Madeleine » Meggyes kefírkocka » Mézes figurák, tál, templom. » Csokoládéhab
» Csokihab (csokimousse) » Könnyű Keksztorta » Meggyes finomság » Pudingos kuglof


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.