Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsgombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25dkg darált sertés v pulykahús
1 tojás
1 zsemle
áztatáshoz tej
1 kis fej vöröshagyma
sárgarépa
fehérrépa
4szem krumpli
1 kis kanál darált pirospaprika
babérlevél

bors
2db húsleveskocka
kevés olaj

Elkészítés:
Az apróra darabolt hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk,megszórjuk pirospaprikával,és felengedjük vizzel,beletesszük a húsleveskockákat.
Beletesszük a zöldségeket,borsot,babérlevelet,sózzuk(ha kell),és közepes tűzön főzzük.
Közben a húst összedolgozzuk a tojással,a tejben áztatott,kinyomkodott zsemlével,sóval,borssal ízesítjük.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a levesbe tesszük.
Takarékon 15.percig főzzük benne.
A krumplit megtisztítjuk,kockára vágjuk és beletesszük a levesbe.

Tanácsok:
Tejföllel ehető!
Nagyon finom!
Ha pulykahúsból készitjük,erősebb fűszerezést kíván.
Én még szoktam apró tésztát is belefőzni,de anélkül is jó!

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 360 kcal

A receptet beküldte: m.aljon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi húsgombócleves » Különleges húsgombócleves » Zabpelyhes húsgombócleves » Egri húsgombócleves
» Hagymás húsgombócleves » Alföldi húsgombócleves » Kapros csirkeraguleves » Eperleves
» Bableves cipóban » Sóskaleves malachússal » Sajtos brokkoli krémleves » Tárkonyos borjúragu leves
» Hagymakrém leves » Pórés kukoricaleves » Egyszerű gyümölcsleves » Tejszínes-tárkony leves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.