Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldség Krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Egy zellergumó
Egy sárgarépa
Két fehérrépa
Egy kanál olíva olaj
Egy kanál liszt
Egy dl tejszín
Egy leveskocka
Egy kk. ételízesítő, só, fehérbors, szerecsendió

Elkészítés:
A zöldségeket megpucolom, felaprítom és annyi vízben puhára főzöm, ami jól ellepi. A főtt zöldségeket botmixerrel pűrésítem, majd kevés vízzel felöntöm, beleterszem a húsleveskockát, vegetát, és vékonyan berántom. Ízesítem a fehér borssal és a reszelt szerecsendióval, a levest a tejszínre tálalom.
Pirított zsemlekocka, vagy készen kapható hasonló levesbetét való hozzá.

Tanácsok:
A zöldségeknek köszönhetően rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag leves. Azonban a tejszín jelentősen megnöveli a zsír - és ezáltal - a kalóriatartalmat is. Cseréljük inkább tejfölre. Ha leveskockát használunk, akkor már nincs szükség ételízesítőre és sóra, mert akkor a magas nátrium bevitel mellett nem érvényesül a zöldségekben lévő kálium.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 544 kcal
Szénhidráttartalom: 53 gramm
Zsírtartalom: 29 gramm

A receptet beküldte: ~CiCuS~


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csülök zöldségekkel » Csicsóka krémleves » Könnyű zöldséges bableves » Sült csirke zöldségekkel
» Krémleves édesköményből » Aszaltszilva-krémleves » Tortilla zöldségekkel » Zöldborsókrémleves
» Karfiolkrémleves » Babos-zöldséges pulykacomb » Zöldséges karajtekercs » Sárgarépás babkrémleves
» Rizses-zöldséges csirke » Zöldséges-tészta » Csőben sült vegyes zöldség » Savanyú káposzta krémleves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.