Tutireceptek.hu fejléc

Ezerjó zöldségleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma,
1 db zeller,
10 dkg füstölt szalonna,
2 szál sárgarépa,
1 db cukkíni,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 liter húsleves,
40 dkg zöldbab,
10 dkg rizs,
só,
feketebors,
1 csokor petrezselyem zöld.

Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítom, finomra vágom, a szalonnát apróra kockázom.
Megmosom és megtisztítom a zellert és a sárgarépát, majd felszeletelem.
A cukkínit mosás után kis kockákra darabolom.
A szalonnát zsírjára pirítom, hozzáadom a hagymát, és üvegesre dinsztelem.
Beleteszem a sárgarépát meg a zellert, és néhány percig együtt párolom.
Ezután jöhet a paradicsompüré, majd a húslével felöntöm a zöldségeket.
Forralok egyet rajta, aztán fedő alatt, lassú tűzön főzöm.
Kb. 20 perc múlva teszem bele a cukkínit, a mirelit zöldbabot és a rizst, és gyenge tűzön 15 percig tovább főzöm.
Sóval, borssal fűszerezem.
A petrezselyem zöldjét lemosom, jól lecsepegtetem, a levelét finomra vágom, s ezzel megszórva tálalom a levest.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos zöldségleves » Nyers zöldségleves » Köleses zöldségleves » Zöldségleves főzés nélkül
» Kedvenc zöldséglevesem » Zöldségleves másképp » Nyári zöldségleves 2 » Zöldségleves oroszosan
» Zöldségleves » Strassbourgi zöldségleves » Zöldségleves Éva módra » Finom zöldségleves
» Minestrone - Zöldségleves » Alföldi zöldségleves » Tökös zöldségleves » Zöldségleves sajtgombóccal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.