Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas diós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 bögre cukor,
1 bögre darált dió,
1 bögre tej,
1 bögre liszt,
2 evőkanál natur kakaópor
2 tojás,
10 dkg vaj,
1 csomag sütőpor,
1 teáskanál őrölt fahéj,
kevés szegfűszeg,
10 dkg lekvár,
maradék télapó

Elkészítés:
Keverd habosra a vajat a cukorral, majd a tojásokkal. Keverd el a lisztet a dióval, a sütőporral és a fahéjjal, szegfűszeggel, kakaóporral, majd a tejjel felváltva kis adagokban add a tojásos masszához. Jól dolgozd össze, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben süsd 180 fokon 40 percig vagy tűpróbáig.
Még forrón kend be forró lekvárral, és öntsd a tetejére a mikróban kevés olajjal felolvasztott télapócsokit.
Ha megdermedt a csoki a tetején, lehet szeletelni.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Ragada


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-diós-fahéjas kalács » Bögrés almás-fahéjas süti » Fahéjas, diós dugó » Fahéjas töltött fánk
» Fahéjas forró csoki » Fahéjas császármorzsa » Fahéjas csillagocskák » Almás-fahéjas kuglóf
» Bögrés fahéjas almafánk » Fahéjas kalács » Fahéjas muffin » Fahéjas csillagok
» Mézes-fahéjas sült banán » Élesztős fahéjas fánk » Fahejas almamorzsa » Fahéjas korongok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.