Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi ízek- Lestyános leves (ciorba) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40-50 dkg marhahús, sárgarépa, zeller, petrezselyem, karalábé, burgonya, zöldbab, zöldborsó, karfiol, egy-két paprika és paradicsom, hagyma, só, citromlé vagy citromsó, lestyán.

Elkészítés:
A marhahúst kockákra vágjuk, egy fazékban félig megfőzzük és hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és sót, puhára főzzük és a végén izlés szerint savanyítjuk, az apróra vágott lestyánt is beletesszük (kb. fél kiskanál)
A marhahúst húsgombócokkal is helyettesíthetjük

Tanácsok:
Ha bizonyos zöldségeket nem szeretünk ki is hagyhatjuk.


A receptet beküldte: P Réka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors petrezselyemleves » Finom frankfurti leves » Vajbabos húsleves » Tárkonyos ragu leves
» Lebbencsleves bográcsban. » Citromos csirkekrém leves » Gombaleves Juca módra » Erdélyi füstölt kolbász
» Spárga leves » Kapros pulykaraguleves » Vasutas leves » Nyers almaleves
» Zöldséges halpüréleves » Köménymagos leves » Kolbászos krumplileves » Habtejleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.