Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges halpüréleves recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
0,5 kg tengeri halfilé
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 kis fej hagyma
1 púpos evőkanál liszt
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál tejföl
2 tojássárga
2 szál babérlevél
2 db erőleveskocka
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
Levesgyöngy, zsemle- vagy kenyérkocka

Elkészítés:
A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, 2 liter vízzel, a húsleveskockákkal, apróra vágott hagymával, babérlevéllel, őrölt borssal feltesszük főni. Mikor a zöldség megfőtt, a levest leszűrjük, eltávolítjuk belőle a babérlevelet és megfőzzük benne a halszeleteket.
A kristálycukrot a felforrósított olajban karamellizáljuk, beleadjuk a lisztet, felengedjük a halas levessel és turmixgéppel vagy botmixerrel leturmixoljuk.
A főtt zöldségeket hozzáadva felforraljuk, petrezselyemmel, tojássárgával elkevert tejfölre tálaljuk.
Levesgyöngyöt, zsemle- vagy kenyérkockát kínálunk mellé.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors zöldséges egytálétel » Zöldséges rizsestál » Zöldséges pulykaragu 2 » Sült-zöldséges padlizsán
» Zöldséges gombagulyás » Zöldséges gombakrémleves » Zöldséges pillangók » Zöldséges hajdina 2.
» Zöldséges, tojásos rizs » Grilles, zöldséges husi » Zöldséges rizs gazdagon » Zöldségestál
» Tejszines zöldséges haltál » Rakott zöldséges marhahús » Friss zöldséges fasírt » Zöldséges csirkezúza


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.