Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges halpüréleves recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
0,5 kg tengeri halfilé
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 kis fej hagyma
1 púpos evőkanál liszt
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál tejföl
2 tojássárga
2 szál babérlevél
2 db erőleveskocka
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
Levesgyöngy, zsemle- vagy kenyérkocka

Elkészítés:
A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, 2 liter vízzel, a húsleveskockákkal, apróra vágott hagymával, babérlevéllel, őrölt borssal feltesszük főni. Mikor a zöldség megfőtt, a levest leszűrjük, eltávolítjuk belőle a babérlevelet és megfőzzük benne a halszeleteket.
A kristálycukrot a felforrósított olajban karamellizáljuk, beleadjuk a lisztet, felengedjük a halas levessel és turmixgéppel vagy botmixerrel leturmixoljuk.
A főtt zöldségeket hozzáadva felforraljuk, petrezselyemmel, tojássárgával elkevert tejfölre tálaljuk.
Levesgyöngyöt, zsemle- vagy kenyérkockát kínálunk mellé.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges túrókrém » Zöldséges kefírtál » Zöldséges őzragu » Friss zöldséges fasírt
» Rizses-zöldséges csirke » Túrós zöldséges torta » Francia zöldséges lecsó » Zöldséges rízstorta
» Zöldséges Chop-Suey » Gyors zöldséges spagetti » Zöldséges virsli » Sült-zöldséges padlizsán
» Zöldséges rizs » Gyors zöldséges egytálétel » Zöldséges tésztatekercs » Zöldséges sajtburger


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.