Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi füstölt kolbász recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2,5 kg. sertéshús,
70 dkg. marhahús,
2 nagy fej fokhagyma,
5 gr, őrölt fekete bors,
1 evőkanál csípős fűszerpaprika,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
5 dkg. só,
5 gram száritott csombor ( borsikafű)

Elkészítés:
A húsokat mosás és lecsöpögtetés után nagyobb darabokra szeleteljük és együttesen ledaráljuk.A tisztított fokhagymát összezúzzuk, majd az ízesitőkkel, kevés vizzel együtt a húshoz adva alaposan összedolgozzuk úgy, hogy könnyen bélbetölthető legyen.Lecsöpögtetés után füstöltjük.
Frissen sütve burgonyapürével tálaljuk. Vörös bor illik hozzá.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi töltött paprika » Kolbászos-hagymás sajtkrém » Erdélyi fokhagymaleves » Kolbászkrémes rakott hús
» Kolbászos tésztaomlett » Füstöltsajt leves » Erdélyi rakottas » Füstölt tofus pirítós
» Pogácsa füstölt sajttal » Füstölt sajtos karfiol » Erdélyi tokány » Vinetta (erdélyi étel)
» Erdélyi szász torta » Csorbaleves erdélyiesen » Kolbászos-sajtos buci » Erdélyi töltike


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.