Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi rakott húsos palacsinta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8-10 szokásos módon sütött enyhén sós palacsinta+

A feltéthez:
40 dkg csirkemell
1 ek étolaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 mk piros paprika
1 tk házi paprikakrém
őrölt bors
3 dl tejföl
A tetejére:
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A palacsintákat vékony csíkokra szeljük. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet apró kockákra vágjuk. Az étolajat felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Pár perc múlva hozzáadjuk a húst, a pirospaprikát és 1 dl vizet. Hozzáadjuk a paprikakrémet és a borsot, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ezután 1,5 dl tejföllel elkeverjük, és összeforgatjuk a csíkokra vágott palacsintametélttel.
Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, megszúrjuk egy leheletnyi zsemlemorzsával és beletesszük a csirkés-paprikás tésztát. Meglocsoljuk a maradék tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben a sajt ráolvadásáig sütjük.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kacsahúsos penne » Palacsintatallérok túróval » Fagylaltos palacsinta » Fahéjas almapalacsinta
» Hig palacsinta » Pudingos rakottas » Almás palacsintatorta » Mediterrán húsos tészta
» Rakottburgonya » Rakott tepsis burgonya » Rakott csirkemell almával » Rakott hagymás burgonya
» Rántott palacsinta » Húsos zöldségkocka » Hortobágyi húsos gombóc » Rakott Karfiol Sonkával


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.