Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Eredeti lábas rostélyos recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 darab 25 dekás, jól megveregetett, hízott rostélyos, 2 deka zsír, 10 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 20 deka tisztított burgonya, 2 deka só, pár szem köménymag, egy csipet majoránna, 2 db zöldpaprika, 2 db nyers paradicsom, 2 deka piros szegedi paprika.

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra összevágjuk, egy gerezd fokhagymával, 2 deka szegedi paprikával, kis köménymaggal és majoránnával összekeverjük s 2 deka zsírral kikent lábasba szórjuk felét, ráhelyezzük a megsózott rostélyosokat, az összevágott hagyma másik felével beszórjuk, kissé megsózzuk, 1 deci vízzel felengedjük. Lassú tűznél puhára pároljuk, mikor már majdnem megpuhul a megtisztított hosszúkásra vágott nyers
burgonyát fölé helyezzük, az összevagdalt zöldpaprikával és paradicsommal együtt 1 deci víz hozzáadásával teljesen puhára főzzük, lehetőleg frissen szolgáljuk fel, nehogy a lehűlés következtében faggyú ízt kapjon.


A receptet beküldte: syl33

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Eredeti milánói makaróni » Fehérboros rostélyos » Tepsis rostélyos » Eredeti padlizsánkrém
» Bajor töltött rostélyos » Eredeti Görög Souvlaki! » Alföldi rostélyos » Kókusz rúd (eredeti)
» Esterházy-rostélyos » Eredeti olasz Tiramisu » Strindberg rostélyos » Dobos torta (eredeti)
» Szüreti rostélyos musttal » Kefíres süti/ az eredeti » Mustban párolt rostélyos » Eszterházy rostélyos


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.