Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csáky rostélyos recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg marha rostélyos
10 dkg füstölt szalonna
2 ek zsír
1 db paprika
1 db paradicsom
3 fej vöröshagyma ( 1 fej a lecsóhoz)
2 gerezd fokhagyma
30-40 dkg lecsó (idényben 30dkg paprika, 20 dkg paradicsom )
1 tk őrölt pirospaprika
őrölt bors

4 db tojás
1 kis pohár tejföl (20%)
2 ek liszt

Elkészítés:
A rostélyosokat egyenletes vastagságúra szeleteljük, mindkét oldalát klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk.

A szalonnát kivesszük, félretesszük

A zsírhoz hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, egy kicsit pirítjuk vele, majd beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát.

Ezzel is pirítjuk, ezután hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, és állandó keverés mellett készre sütjük

Télen kész lecsót használhatunk.

Ezután ráöntjük az elhabart tojásokat, és addig sütjük, amíg besűrűsödik. A rostélyosokra, a tölteléket egyenletesen elosztjuk, elkenjük, feltekerjük őket. Vékony zsineggel átkötözzük.

A felgöngyölt rostélyosokat 2 ek felhevített zsírban mindkét oldalukat elősütjük, átszedjük egy megfelelő nagyságú lábosba és lefedjük. Majd a zsírban az apróra vágott hagymát sütjük, ebbe vágjuk a fokhagymát.

Megszórjuk pirospaprikával, bele daraboljuk a paprikát, paradicsomot elkeverjük és egy kevés vízzel fölengedjük. Ráöntjük a rostélyosokra. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, rövid lében pároljuk, ha szükséges sózzuk. Amikor már majdnem megfőtt a rostélyosokat kivesszük a levéből, a zsineget lefejtjük róluk.

A levet tejfölös habarással besűrítjük, a rostélyosokat visszatesszük a mártásba és 5-10 perc alatt összefőzzük. Vajas galuskával kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérboros rostélyos » Hagymás rostélyos » Bundás rostélyos » Eredeti lábas rostélyos
» Tepsis rostélyos » Mustban párolt rostélyos » Szüreti rostélyos musttal » Eszterházy rostélyos
» Csángó rostélyos » Hagymásrostélyos máshogy » Esterházy-rostélyos » Alföldi rostélyos
» Bajor töltött rostélyos » Strindberg rostélyos » Falunapi pörkölt » Burgonyás-tepsis csirke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.