Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Eszterházy rostélyos recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5 szelet 14-16 dekás rostélyos,
2 dkg só,
8 dkg liszt,
12 dkg zsír,
30 dkg leveszöldség,
5 dkg hagyma,
1 g őrölt bors,
1 babérlevél,
3 dl tejföl,
1 citrom,
2 dkg cukor,
3 dkg mustár,
1 dl fehérbor,
burgonyafánk.

Elkészítés:
A szeleteket enyhén kiverem, sózom, kétoldalt megsütöm.
A leveszöldség vastagabb részét (kb a fele) vékony csíkokra vágom és félreteszem.
A megmaradt zsiradékon megpirítom a cukrot. Hozzáadom a többi (karikázott) zöldséget és hagymát.
Anélkül, hogy megbarnulna, megpárolom és felöntöm 2-3 deci vízzel, vagy húslevessel.
Mustárral, citromlével, babérlevéllel, borssal és fehérborral ízesítem, majd felforralom. Beleteszem a húst és fedő alatt kis lángon párolom.
Ezalatt a csíkokra vágott zöldséget kevés zsírban citromlével és borssal megpárolom.
Ha kell, hozzáadok kevés vizet.
Mikor a szeletek megpuhultak, kiveszem a léből és óvatosan beleteszem egy tűzálló tálba.
A maradék páclébe beleteszem a liszttel elkevert tejfölt.
Felforralom (arra ügyelve, hogy se nem túl sűrű, se nem tál híg ne legyen) majd a zöldséggel együtt szitán áttöröm.
Újra felforralom, a húsra öntöm és együtt is összeforralom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymásrostélyos máshogy » Eszterházy torta » Fehérboros rostélyos » Esterházy-rostélyos
» Alföldi rostélyos » Csáky rostélyos » Tepsis rostélyos » Eredeti lábas rostélyos
» Eszterházy golyók » Hamis Eszterházy golyók » Szüreti rostélyos musttal » Csángó rostélyos
» Bundás rostélyos » Strindberg rostélyos » Hagymás rostélyos » Eszterházy-szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.