Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fimo tökfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4-6 személyre):
2,5 kg gyalult tök
5 dkg vöröshagyma
3 dl tejföl
7 dkg zsír
8 dkg liszt
kapor
ecet (citromlé)
cukor


Elkészítés:
A gyalult tököt sózd meg, s összekeverve hagyd állni 15-20 percig, majd csavard ki belőle a felesleges nedvességet. A zsírral és a liszttel készíts világos rántást, add hozzá az apróra kockázott hagymát, s a finomra vágott kapor felét, majd tedd bele a tököt is. Mérsékelt tűzön, időnként megkeverve párold, s szükség szerint engedd fel vízzel, vagy csontlével. Ha puha, keverd bele a tejfölt, sózd, cukrozd, savanyítsd kevés ecettel vagy citromlével és add hozzá a vágott kapor maradékát.


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos tökfőzelék » Tökfőzelék tavasziasan :) » Diétás tökfőzelék » Paradicsomos tökfőzelék
» Tökfőzelék a'la 'szti » Tökfőzelék kaprosan » Tökfőzelék tejjel » Tökfőzelék: Update2
» Tökfőzelék .. » Extra lencsefőzelék » Az én sóskafőzelékem » Céklafőzelék csirkemellel
» Mandulás parajfőzelék » Angolos főzelékek » Spenótos burgonyafőzelék » Hagyományos babfőzelék


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.