Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fimo tökfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4-6 személyre):
2,5 kg gyalult tök
5 dkg vöröshagyma
3 dl tejföl
7 dkg zsír
8 dkg liszt
kapor
ecet (citromlé)
cukor


Elkészítés:
A gyalult tököt sózd meg, s összekeverve hagyd állni 15-20 percig, majd csavard ki belőle a felesleges nedvességet. A zsírral és a liszttel készíts világos rántást, add hozzá az apróra kockázott hagymát, s a finomra vágott kapor felét, majd tedd bele a tököt is. Mérsékelt tűzön, időnként megkeverve párold, s szükség szerint engedd fel vízzel, vagy csontlével. Ha puha, keverd bele a tejfölt, sózd, cukrozd, savanyítsd kevés ecettel vagy citromlével és add hozzá a vágott kapor maradékát.


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökfőzelék tavasziasan :) » Tökfőzelék kaprosan » Tojásos tökfőzelék » Diétás tökfőzelék
» Tökfőzelék a'la 'szti » Tökfőzelék: Update2 » Tökfőzelék tejjel » Paradicsomos tökfőzelék
» Tökfőzelék .. » Tejfeles zöldbabfőzelék » Céklafőzelék almával » Az én sóskafőzelékem
» Fejessaláta-főzelék » Spenótos burgonyafőzelék » Paszuly konzerv házilag » Spanyol burgonyafőzelék


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.