Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tökfőzelék .. recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
2,5 kg gyalult tök
5 dkg vöröshagyma
3 dl tejföl
7 dkg zsír
8 dkg liszt
kapor
ecet (citromlé)
cukor


Elkészítés:
A gyalult tököt sózzuk meg, s összekeverve hagyjuk állni 15-20 percig, majd csavarjuk ki belőle a felesleges nedvességet. A zsírral és a liszttel készítsünk világos rántást, adjuk hozzá az apróra kockázott hagymát, s a finomra vágott kapor felét, majd tegyük bele a tököt is. Mérsékelt tűzön, időnként megkeverve pároljuk, s szükség szerint engedjük fel vízzel ,vagy csontlével. Ha puha, keverjük bele a tejfölt, sózzuk, cukrozzuk, savanyítsuk kevés ecettel vagy citromlével és adjuk hozzá a vágott kapor maradékát.

A nagyon gyenge rostozatú tököt ne csak sózzuk, hanem locsoljuk meg gyenge ecettel is, s úgy hagyjuk állni. Vagy főzéskor, mikor elérte a megfelelő roppanós állagot locsoljuk meg az ecettel. Én víz és húslé helyett tejjel enegedem fel, mivel párolásnál elegendő a tök által enegedett lé. Továbbá a hagymát minden esetben reszelem és nem kockázom a főzelékbe.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökfőzelék tavasziasan :) » Tökfőzelék a'la 'szti » Tökfőzelék kaprosan » Tökfőzelék tejjel
» Paradicsomos tökfőzelék » Diétás tökfőzelék » Tökfőzelék: Update2 » Tojásos tökfőzelék
» Fimo tökfőzelék » Spanyol burgonyafőzelék » Borsófőzelék másképp » Babfőzelék
» Ínyenc spenót » Paradicsomos borsófőzelék » Kapros cukkinfőzelék » Borsófőzelék


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.