Tutireceptek.hu fejléc

Finom hagymás pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy zsír
1 pohár tejföl
1 tojás
2, 5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál só
3 fej hagyma
zsiradék

Elkészítés:
A tejfölt kissé meglangyítjuk, belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is. A lisztet a sóval és a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd hozzádolgozzuk a tojást és a tejfölt is. Letakarva hagyjuk kelni.

Közben a finomra vágott hagymát a zsiradékban megpirítjuk.

A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a dinsztelt hagymával, és hajtogatjuk jobbról balra háromszor, majd felülről le is háromszor. Kb. félórás pihentetésekkel ezt még kétszer megismételjük, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk a kívánt vastagságúra.

Tojással lekenjük a tetejét, esetleg megszórhatjuk sajttal, és 190 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldhagymás karalábéleves » Kéthagymás csusza » Gyors krumplis pogácsa » Vendégváró finom sós kifli
» Finom zöldségfasírt » Fokhagymás Röfihús » Almás - fokhagymás karaj » Hagymás pecsenye
» Sajtos pogácsa gyorsan » Sajtos karfiolpogácsa » Csudafinom csokoládétorta » Fokhagymás süllő
» Fokhagymás főtt tészta » Joghurtos pogácsa 2 » Túrórudi finom torta » fokhagymás sült karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.