Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Finom hagymás pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy zsír
1 pohár tejföl
1 tojás
2, 5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál só
3 fej hagyma
zsiradék

Elkészítés:
A tejfölt kissé meglangyítjuk, belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is. A lisztet a sóval és a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd hozzádolgozzuk a tojást és a tejfölt is. Letakarva hagyjuk kelni.

Közben a finomra vágott hagymát a zsiradékban megpirítjuk.

A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a dinsztelt hagymával, és hajtogatjuk jobbról balra háromszor, majd felülről le is háromszor. Kb. félórás pihentetésekkel ezt még kétszer megismételjük, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk a kívánt vastagságúra.

Tojással lekenjük a tetejét, esetleg megszórhatjuk sajttal, és 190 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kedvenc krumplis pogácsánk » Diabetikus túrós finomság » Aludttejes pogácsa » Csokis finomság
» Sonkás-hagymás szelet » Fokhagymás Röfihús » Babos pogácsa » Kávékrémes finomság
» Medvehagymás pogácsa » Mákos finomság » Fokhagymás házi sajt » Hagymás pecsenye
» Hagymás paprikás zsemle » egyszeru, gyos, finom :) » A legfinomabb pizza » Lilahagymás pogácsa 2.


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.