Tutireceptek.hu fejléc

Fojtott hús tarjából recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg tarja
4-5 fej vörös hagyma (ennyi biztos kell)
1-1,5 kg krumpli

bors

Elkészítés:
A tarját felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a borssal ne spóroljunk (ha úgy érzed, elég akkor még szórj rá nyugodtan). A megpucolt krumplit és a vöröshagymát karikára vágjuk.

Az összetevőket egy kizsírozott jénaiba soronként bepakoljuk, krumpli, hús, hagyma, ezt folytatjuk, a végén krumplival zárunk. A krumplit is sózzuk, borsozzuk, vagy a só helyett egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá. Ezek után a jénaiba öntsünk 1-1,5 dl vizet, majd rakjuk sütőbe úgy 160-180 fokon. Lefedve süssük 50-60 percig, majd a jénai tetejét levéve pirítsuk pirosra a tetejét.

Egyszerű, de finom ételt tálalhatunk szeretteinknek.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cigánypecsenye tarjából » Fojtott csirke » Fojtott-hús » Gombás kölesrizottó
» Japán vegyestál » Sajttal rakott burgonya » Gyümölcsös Csirketokány » Tojással töltött húslabdák
» Tejes bab » Sajtos újburgonya » Zöldséges pulykacomb » Rakott fincsi zöldbab
» Káposztás paprikás » Pazar burgonya » Tojással töltött káposzta » Tojásos galuska


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.