Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagyma krémleves keyérrel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 g fokhagymagerezd
1 ek olíva- vagy földimogyoró-olaj
1 l csirkealaplé
4 vékony szelet házikenyér
2 tojás
1 ek almaecet
Só és őrölt bors

Elkészítés:
Elkészítése:

A megtisztított, félbevágott fokhagymagerezdből kiszedjük a csírákat. Késsel vagy fokhagymapréssel durvára törjük. A felhevített olajban 5 percig pirítjuk folyamatosan keverve.

Ráöntjük a csirkealaplevet, sózzuk és borsozzuk (csak enyhén, mert a leves már ízesített), és nagy lángon felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, lefedjük, kis lángon 30 percig főzzük. Közben a sütőben (vagy kenyérpirítóban) megpirítjuk, majd 4 mélytányérba tesszük a kenyérszeleteket.

Szétválasztjuk a tojás fehérjét és sárgáját. A tojássárgáját elkeverjük az ecettel.

Folyamatosan keverve a levesbe öntjük a tojásfehérjét. Egy merőkanálnyi levest a tojássárgájához keverünk, majd ezt a keveréket beleöntjük a levesbe, és néhány percig mérsékelt tűzön melegítjük. Amikor forrni kezd, elzárjuk a lángot.


A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémleves cipóban » Sajtos brokkolis krémleves » Fokhagymás újburgonya » Tejszínes lencsekrémleves
» Füstöltsajt - krémleves » Krémleves sütőtökből » Fokhagymás, kapros uborka » Fokhagymás krumpli*
» Fokhagymás sertésmáj » Hideg szilvakrémleves » Vöröslencse krémleves » Rebarbarakrémleves
» Krémleves almából » Fokhagymás csirkemáj sütve » Ürücomb fokhagymával » Medvehagyma krémleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.