Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás puliszka (mamaliga) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg. kukoricadara, 1,5 liter víz, 1 evőkanál só, 5-6 gerezd fokhagyma, 5 dkg. vaj, 2 dl. tejföl.

Elkészítés:
A lobogóan forró, enyhén sós vízbe pergetjük a kukoricadarát és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, egy nagyobb edénybe kitöltjük, a tetejét elsimítjuk és megöntözzük a hideg tejföllel. Közben a vajat megolvasztjuk, benne a zúzott fokhagymát kissé megpirítjuk, majd ezt is a tetejére rakjuk.Készíthető sült házi füstölt húsos szalonna kockákkal is, vagy csak apróra vágott kaporral megszórtan .

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás szelet » Fokhagymás hal » Fokhagymás-gombás karfiol » Fokhagymás karaj II.
» Fokhagymás csirkemáj sütve » Fokhagymás báránycomb » Fokhagymás tarja Update1 » Csirkepaprikás puliszkával
» Fokhagymás camembert-leves » Fokhagymas-sajtos burgonya » Csípős fokhagymás pecsenye » Fokhagymás sült hal
» Fokhagymás csirkemell » Túróval rakott puliszka » Fokhagymás karaj » Fokhagymás diós pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.