Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás puliszka (mamaliga) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg. kukoricadara, 1,5 liter víz, 1 evőkanál só, 5-6 gerezd fokhagyma, 5 dkg. vaj, 2 dl. tejföl.

Elkészítés:
A lobogóan forró, enyhén sós vízbe pergetjük a kukoricadarát és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, egy nagyobb edénybe kitöltjük, a tetejét elsimítjuk és megöntözzük a hideg tejföllel. Közben a vajat megolvasztjuk, benne a zúzott fokhagymát kissé megpirítjuk, majd ezt is a tetejére rakjuk.Készíthető sült házi füstölt húsos szalonna kockákkal is, vagy csak apróra vágott kaporral megszórtan .

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás halfilé » Faddi fokhagymás csuka » Fokhagymás hústekercs » Fokhagymás rakott penne
» Fokhagymás sertésmáj 2 » Gyergyói rakott puliszka » Göngyölt fokhagymás csülök » Diós fokhagymás túrógolyó
» Fokhagymáscsirke baconban » Fokhagymás hátszín » Fokhagymás bagett » Kapros puliszkagolyók
» Fokhagymás marhapörkölt » Túróval rakott puliszka » Fokhagymás pácolt hús » Fokhagymás sajtkrémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.