Tutireceptek.hu fejléc

Csípős fokhagymás pecsenye recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj, 10-12 gerezd fokhagyma, 3 dl tej, 2 púpozott evőkanál liszt. Ízlés szerint só, őrölt bors, csípős pirospaprika. A kisütéshez: bőven napraforgó olaj.

Elkészítés:
A kicsontozott karajszeleteket enyhén kiverjük, ellapítjuk, szélét bevagdossuk.A tejet tálba öntjük, beletesszük a zúzott fokhagyma gerezdeket (vagy csak a levét). Hűtőbe tesszük néhány órára és állni hagyjuk. Elkészítésekor a tejből a hússzeleteket kivesszük, a tejet papírszalvétával leitatjuk róluk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A csípős pirospaprikát elkeverjük a liszttel, és ebben megforgatjuk a hússzeleteket, majd forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Burgonyával és idény szerinti salátával tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pecsenye gombával » Fokhagymás nyúlcomb » Diós fokhagymás túrógolyó » Fokhagymás halfilé
» Fokhagymás-fűszeres lazac » Fokhagymás, kapros uborka » Tordai lacipecsenye » Csípős töltött burgonya
» Fokhagymás masni » Fokhagymás-diós lapcsánka » Fokhagymás csirkecombok » Fokhagymás húsgolyók
» Erdélyi aprópecsenye » Kínai csípős leves » Rozmaringos pecsenye » Fokhagymás ízesítő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.