Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csípős fokhagymás pecsenye recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj, 10-12 gerezd fokhagyma, 3 dl tej, 2 púpozott evőkanál liszt. Ízlés szerint só, őrölt bors, csípős pirospaprika. A kisütéshez: bőven napraforgó olaj.

Elkészítés:
A kicsontozott karajszeleteket enyhén kiverjük, ellapítjuk, szélét bevagdossuk.A tejet tálba öntjük, beletesszük a zúzott fokhagyma gerezdeket (vagy csak a levét). Hűtőbe tesszük néhány órára és állni hagyjuk. Elkészítésekor a tejből a hússzeleteket kivesszük, a tejet papírszalvétával leitatjuk róluk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A csípős pirospaprikát elkeverjük a liszttel, és ebben megforgatjuk a hússzeleteket, majd forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Burgonyával és idény szerinti salátával tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseréptálas szűzpecsenye » Petőfi pecsenye » Fokhagymás csirkemáj sütve » Szűzpecsenye egyben sütve
» Édes-csípős zöldségek » Fokhagymás-gombás karfiol » Kondorosi pecsenye » Fokhagymás-gombás spagetti
» Fokhagymás csirkeleves » Mézes-csípős csirkemell » Fokhagymás tengeri halfilé » Nagyidai cigánypecsenye
» Fokhagymás vadlibamell » Fokhagymás sült máj » Fokhagymás pogácsa » Galyasági lacipecsenye 2


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.