Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sertésmáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertésmáj
tej
12 gerezd fokhagyma
kevés étolaj

liszt

Elkészítés:
A sertésmájat szeletekre vágom, majd legalább 1 óráig annyi tejben áztatom, amennyi ellepi.
A fokhagymát lepréselem, majd megsózva az étolajban megpárolom.
Olajat melegítek, és lisztbe mártott májszeleteket kisütöm benne. Nem szabad gyorsan, sütni, azért hogy a közepe is átsüljön, de ne legyen kemény; rózsaszínű maradjon a közepe. Tálba szedem, megsózom és bőségesen megöntözöm a fokhagymával.

Tanácsok:
Tört burgonyával, savanyúsággal tálalom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás vaj » Fokhagymás-mustáros tarja » Fokhagymás-diós lapcsánka » Fokhagymás tarja
» Fokhagymás karaj » Fokhagymás-paprikás omlett » Fokhagymás ponty » Fokhagymás ecetes szilva
» Fokhagymas-sajtos burgonya » Sertésmájas tál » Fokhagymás sajtkrémleves » Fokhagymás rakott csirke
» Fokhagymás répasaláta » Fokhagymás, kapros uborka » Fokhagymás pizzakenyér » Fokhagymás karaj II.


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.