Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sertésmáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertésmáj
tej
12 gerezd fokhagyma
kevés étolaj

liszt

Elkészítés:
A sertésmájat szeletekre vágom, majd legalább 1 óráig annyi tejben áztatom, amennyi ellepi.
A fokhagymát lepréselem, majd megsózva az étolajban megpárolom.
Olajat melegítek, és lisztbe mártott májszeleteket kisütöm benne. Nem szabad gyorsan, sütni, azért hogy a közepe is átsüljön, de ne legyen kemény; rózsaszínű maradjon a közepe. Tálba szedem, megsózom és bőségesen megöntözöm a fokhagymával.

Tanácsok:
Tört burgonyával, savanyúsággal tálalom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-fűszeres lazac » Fokhagymás libacomb » Fokhagymás krumplileves » Fokhagymás sült krumpli
» Fokhagymás tejfölös tészta » Fokhagymás sült burgonya » Fokhagymás pácolt hús » Pirított fokhagymás saláta
» Fokhagymás sült csuka » Sonkás-fokhagymás tészta » Fokhagymás garnéla » Fokhagymás sajtkrém
» Hagymás sertésmáj (4 főre) » Fokhagymás vadlibamell » Fokhagymás pulykaragu » Fokhagymás kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.