Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás újburgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
10 gerezd fokhagyma
50 dkg újburgonya
1 csokor újhagyma
2 e.k. olívaolaj
1 e.k. kakukkfű
só, bors

Elkészítés:
Az apró szemű újburgonya héját folyó víz alatt kefével
ledörzsöljük. Az újhagymát megtisztítjuk, zöld szárát levágjuk, majd
minden szálat hosszában kettéhasítunk. Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk,
és az újburgonyát kevergetve piros ropogósra sütjük benne. Ezután az újhagymát
és a kis fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk, és meg-megkevergetve 5 percig
sütjük, pároljuk. Megsózzuk, frissen őrölt fekete borssal és felaprított friss
kakukkfűvel fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, és további 10-15 percig a
tűzön hagyjuk, hogy jól megpuhuljon.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás pácolt hús » Fokhagymás sertésmáj » Fokhagymás tejfölös tészta » Diós fokhagymás túrógolyó
» Moldvai újburgonya » Fokhagymás cukkíni » Fokhagymás vadlibamell » Fokhagymás, kapros uborka
» Libacomb fokhagymásan » Fokhagymás tengeri halfilé » Fokhagymás hátszín » Fokhagymás sült csuka
» Fokhagymás, tepsis csülök » Fokhagymás pulykaragu » Fokhagymás sült lapocka » Fokhagymás-diós lapcsánka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.