Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sült lapocka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg sertés lapocka
1 fej fokhagyma
8 dkg füstölt szalonna
kedvenc fűszerünk
mangalicazsír

Elkészítés:
A ceruza vastagságú csíkokra vágott szalonnát betettem a mélyhűtőbe, mert ha kemény, könnyebb vele a tűzdelés. A fokhagymát a nagyságától függően a gerezdeket félbe, 3 részre vágtam, a kicsiket egyben hagytam. Egy kést csaknem vízszintesen beleszurkáltam a húsba és felváltva szalonnát, fokhagymát dugtam a résekbe.
Fűszerrel, sóval alaposan bedörzsöltem, megkentem mangalica zsírral.
Egy nagyobb sütőzacskóba raktam, egy kis lyukat vágtam a tetejére és tepsiben a sütőbe toltam. 150 °C-on kb. 2-2,5 órán keresztül sütöttem. A lassú sütés alatt nem csak omlós és puha lett a hús, hanem a fokhagymától, a szalonnától, és az ízesítőtől még a közepe is ízletes lett.
Nem kellett a zacskót kibontani, hogy a külső rétege szép pirosas színt kapjon, mert a 2 óra alatt ez a zacskóban is megtörtént.
Forrón nem lehet szépen szeletelni, így a tálalás előtt legalább 0,5-1 órával előbb nem árt kivenni a sütőből.

Tanácsok:
Hidegen is nagyon finom, napokig lehet rájárni, főleg a pecsenyezsírra, amivel mennyei szendvics készíthető.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sajtleves » Fokhagymás pogácsa » Fokhagymás szelet » Fokhagymás ízesítő
» Libacomb fokhagymásan » Fokhagymás csirkecomb » Fokhagymás bagett » Fokhagymas-sajtos burgonya
» Fokhagymás diós pogácsa » Fokhagymás ponty » Fokhagymás húspástétom » Fokhagymás padlizsán bartá
» Fokhagymás pizzakenyér » Fokhagymás ceruzabab » Fokhagymás ecetes szilva » Fokhagymás újburgonya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.