Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Forró almás pite puncs recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Hozzávalók 4-6 személyre:
4 csésze (kb. 1 liter) száraz almabor,
fél csésze (12 cl) Calvados,
fél csésze (12 cl) sötét rum,
fél csésze (12 dkg) mazsola,
4-5 db 5 cm-es fahéjrúd,
16 szegfűszeg, alma a magháza nélkül,
félbevágva és szeletelve
Pohár: egy kétliteres hőálló kancsó vagy puncsos tál,
4-6 hőálló pohár

Elkészítés:
A mazsolát a rummal a tálba tesszük, és két órán át áztatjuk. Belekeverjük a többi alapanyagot. Áttöltjük egy lábasba, és nagyon lassan fölmelegítjük, de nem forraljuk. Melegen kínáljuk. Tegyünk mindegyik pohárba mazsolát, fahéjrudat, szegfűszeget és almaszeleteket. Ha a puncsba friss tejszínt is keverünk, igazi almás pite íze lesz!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás kókuszcsókós süteméy » Icuri picuri almás pite » Bombajó házi puncstorta » Almás-túrós rácsos szelet
» Almás krémes szelet » Almás mákos tejbegríz » Almás rétes » Gyors fahéjas almás süti
» Almás keverős süti (gyors) » Almás krémes diétásan » Túrós-almás lepény » Almás pite másképp
» Forró eper hideg pezsgőben » Almás-citrusos ital » Omlós puncsos » Puncsos kekszszelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.