Tutireceptek.hu fejléc

Forró almás pite puncs recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Hozzávalók 4-6 személyre:
4 csésze (kb. 1 liter) száraz almabor,
fél csésze (12 cl) Calvados,
fél csésze (12 cl) sötét rum,
fél csésze (12 dkg) mazsola,
4-5 db 5 cm-es fahéjrúd,
16 szegfűszeg, alma a magháza nélkül,
félbevágva és szeletelve
Pohár: egy kétliteres hőálló kancsó vagy puncsos tál,
4-6 hőálló pohár

Elkészítés:
A mazsolát a rummal a tálba tesszük, és két órán át áztatjuk. Belekeverjük a többi alapanyagot. Áttöltjük egy lábasba, és nagyon lassan fölmelegítjük, de nem forraljuk. Melegen kínáljuk. Tegyünk mindegyik pohárba mazsolát, fahéjrudat, szegfűszeget és almaszeleteket. Ha a puncsba friss tejszínt is keverünk, igazi almás pite íze lesz!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Forró csoki" » Almás krémes kocka » Almás krémes, sütés nélkül » Forró almás álom
» Belga almás kenyér » Egyszerű almás süti » Almás töltött karaj » Almás, diós érdekesség
» Kifordított almás » Almás krémes diétásan » Öntött almás » Almás őzgerinc
» Almás-fűszeres csirkemell » Forró limonádé » Almás sajtos tojássaláta » Almás őzgerinc sütemény


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.