Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Forró almás pite puncs recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Hozzávalók 4-6 személyre:
4 csésze (kb. 1 liter) száraz almabor,
fél csésze (12 cl) Calvados,
fél csésze (12 cl) sötét rum,
fél csésze (12 dkg) mazsola,
4-5 db 5 cm-es fahéjrúd,
16 szegfűszeg, alma a magháza nélkül,
félbevágva és szeletelve
Pohár: egy kétliteres hőálló kancsó vagy puncsos tál,
4-6 hőálló pohár

Elkészítés:
A mazsolát a rummal a tálba tesszük, és két órán át áztatjuk. Belekeverjük a többi alapanyagot. Áttöltjük egy lábasba, és nagyon lassan fölmelegítjük, de nem forraljuk. Melegen kínáljuk. Tegyünk mindegyik pohárba mazsolát, fahéjrudat, szegfűszeget és almaszeleteket. Ha a puncsba friss tejszínt is keverünk, igazi almás pite íze lesz!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás tepsis krumpli » Bögrés almás » Fahéjas-almás kiflik » Puncsos-habos piskótatorta
» Almás gesztenyetorta » Narancsos teapuncs » Almás pite (fahéjas) » Álom almás, Almás álom
» Almás, túrós lepény » Birsalmás pulykamell » Almás-diétás kekszgolyó » Almás-morzsás muffin
» Almás olajoshal saláta » Almás, sajtos csirkemell » Almás-lekváros pite » Tartalmas bableves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.