Tutireceptek.hu fejléc

Francia pirítós recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg cukkini
1 bagett
20 dkg sajt
2 paprika (piros színű)
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1,5 dl olaj
grill fűszerkeverék
bazsalikom
őrölt bors


Elkészítés:
A paprikákat olajjal kikent tepsibe tesszük, és addig grillezzük, míg a héjuk hólyagos lesz. Még melegen zacskóba zárjuk, és kihűtjük. Közben francia lecsót (ratatouille - ejtsd: ratatuj) készítünk: a fokhagymát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd 3 evőkanál olajban üvegesre pároljuk (vigyázzunk, ne égessük meg!). A cukkinikat megtisztítjuk, húsukat felkarikázzuk, és a hagymához keverjük. Még 5 percig főzzük, grill fűszerkeverékkel ízesítjük. A bagettet rézsútosan felszeleteljük, olajjal kikent tepsibe tesszük, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. A sajtot kis szeletkékre vágjuk, ezekkel a forró kenyereket befedjük, majd visszatesszük a sütőbe, és ráolvasztjuk a sajtot. A paprikák húsát vékonyan felszeleteljük, és a sajtos crostinik tetejére rakjuk. A maradék olajjal meglocsoljuk, sóval, borssal meghintjük, és forró sütőben készre sütjük. Apróra vágott bazsalikommal megszórjuk, és a ratatouille mellé tálaljuk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: mano244


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia zöldségtál » „Francia" puszedli » Francia hagymaleves 2. » Kacsacomb franciásan
» Francia hagymakosárkák » Spenót franciásan » Szalonnás feltét pirítósra » Francia rúd
» Francia melegszendvics » Cukkinis francia pite » Francia krémsajt házilag » Padlizsánkrém piritóssal
» Ajvar pirítóssal » Francia krémes » Répás almás pirítós » Francia burgonya másképp


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.