Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Francia pirítós recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg cukkini
1 bagett
20 dkg sajt
2 paprika (piros színű)
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1,5 dl olaj
grill fűszerkeverék
bazsalikom
őrölt bors


Elkészítés:
A paprikákat olajjal kikent tepsibe tesszük, és addig grillezzük, míg a héjuk hólyagos lesz. Még melegen zacskóba zárjuk, és kihűtjük. Közben francia lecsót (ratatouille - ejtsd: ratatuj) készítünk: a fokhagymát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd 3 evőkanál olajban üvegesre pároljuk (vigyázzunk, ne égessük meg!). A cukkinikat megtisztítjuk, húsukat felkarikázzuk, és a hagymához keverjük. Még 5 percig főzzük, grill fűszerkeverékkel ízesítjük. A bagettet rézsútosan felszeleteljük, olajjal kikent tepsibe tesszük, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. A sajtot kis szeletkékre vágjuk, ezekkel a forró kenyereket befedjük, majd visszatesszük a sütőbe, és ráolvasztjuk a sajtot. A paprikák húsát vékonyan felszeleteljük, és a sajtos crostinik tetejére rakjuk. A maradék olajjal meglocsoljuk, sóval, borssal meghintjük, és forró sütőben készre sütjük. Apróra vágott bazsalikommal megszórjuk, és a ratatouille mellé tálaljuk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: mano244


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia likőr » Francia almatorta 2. » Krumplikrém pirítósra » Francia diós süti
» Csirke francia módra » Francia tepsis krumpli » Piskótás francia krémes » Avokádópüré pirítóssal
» Camembert krém piritósra » Weimari piritós » Francia madártej » Kaviáros pirítós
» Francia krémsajt házilag » Májkrémes pirítós » Hagymás-sajtos pirítós » Az én francia krémesem


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.