Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fürj cseresznyével recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db fürj
5 dkg zsír
1 l borjúcsont leves
1 dl madeira mártás
1 dl cherry brandy
1 kg cseresznyekompót
ízlés szerint só
ízlés szerint cukor

Elkészítés:
A megtisztított fürjeket besózzuk, és szép világos pirosra sütjük vagy pároljuk. Zsírját leöntjük, és tálalásig melegen tartjuk. Az edényben kevés cukrot világosra pirítunk, felöntjük borral, húsleves alaplével, jól felforraljuk, majd kevés vízzel elkevert burgonyaliszttel sűrítjük. Néhány percig még forraljuk, majd finom szűrőn átszűrjük, és cherry brandyvel ízesítjük. A fürjeket feldarabolva, ízlésesen tálaljuk, kimagozott cseresznyekompóttal körítjük és leöntjük a mártással.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtkrém cseresznyével » B1 vitamin cseresznyével » Csokikrém cseresznyével » Brassói másképp
» Gyümölcsös kacsacomb » Vadas marha » Tárkonyos boszorkánysült » Cukkinis fasírt
» Töltött párizsi » Csülöksaláta » Sajtos húsika » Aszalt szilvás kacsacomb
» Császár szelet » Virslis lepénykék » Lecsós máj » Karaj sütve


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.