Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csülökbomba recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db hátsó füstölt csülök, 20 g zselatin, 3 dl tejszín. A díszítéshez: 3 db főtt tojás, salátalevél, olajbogyó, piros színű zöldpaprika, petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csülköt egy éjszaka hideg vízben áztatjuk, másnap kuktában 45 percig főzzük. A főzőléből kivéve kissé hűlni hagyjuk, majd lebőrözzük és kicsontozzuk. A csülökhúst kétszer megdaráljuk, és előkészítjük a többi alapanyagot. Egy deci vízben elkeverjük a zselatint, 3-4 percig kevergetve főzzük, majd langyosra hűtjük. A kemény habbá vert tejszínhez hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd a darált sonkával alaposan összekeverjük. A tejszínes húst magas falú formába töltjük, és másnapig hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt a formát meleg vízbe állítjuk, majd a bombát a tálalótálra borítjuk. Salátalével és tojásgerezdekkel körberakjuk, olajbogyóval, paprikaszeletekkel, petrezselyemzölddel díszítjük.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalontüdő hagyományosan » Rántott párizsi » Zöldborsós sertéspaprikás » Dubarry őszibarackkal
» Göngyölt arab csirkemellfilé » Ananászos pulykamellfilé » Pulykatorta » Velővel töltött sertésborda
» Rakott husi (én így hívom) » Almás rakott csirkemell » Mandarinos sertéspecsenye » Sütőben sült rántott hús
» Rántott karaj tepsiben » Gombás natúrszelet » Sajtos-kukoricás húsos tészta » Sertéskaraj Erdészné módra 1.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.