Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fürjtojás-krémmel töltött Stefánia vagdalt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70dkg sertés darált hús
35dkg szikkadt kenyér
4db tyúktojás
1evőkanál(2,5dkg) édes házi fűszerpaprika
1db fokhagyma pucolva
1fej vöröshagyma
1/2 dl olaj
1/2 csomag petrezselyem
0,001dkg őrölt fekete bors
1 evőkanál(2,5dkg) só

Fürjtojás krém:

12dkg vaj
10dkg liszt
4dl tej
0,003dkg só
0,001dkg őrölt fehér bors
15db fürjtojás
1 evőkanál(2dkg) mustár

Elkészítés:
A darált húst kétszer átdaráljuk. A kenyeret hideg vízbe beáztatjuk, ezt követően „gitter rácson” áttörjük vagy ledaráljuk. A vöröshagymát az olajban üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimért házi édes fűszerpaprikát. Ezt a darált húsra öntjük, ízesítjük sóval, fűszerezzük a fekete őrölt borssal, fokhagymával. Ezt követően összekeverjük a kinyomkodott kenyérrel, és hozzátesszük a 4db feltört nyers egész tojást. Az egészet jól összekeverjük nagy teljesítményű botmixerrel (vagy kutterrel.) Ezután a formaleválasztóval jól kifújt Zila Tortaformába töltjük és tömörítjük!
(Tömörítés ütögetéssel) A széleinél alaposabban töltjük és tömörítjük, hogy a formát teljesen kitöltse! A tetejét zsemlemorzsával vékonyan meghintjük, ezt követően zárt térben 95-100C fokon, 45-50 percig sütjük.

Közben a sütőt kinyitni TILOS!

A sütés végeztével átfordítjuk a formát, majd még melegen a szilikont óvatosan eltávolítjuk. Majd vékony, éles pengéjű késsel a fém formáról levágjuk. A kész vagdaltat szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni! Majd ízlés szerint betöltjük és díszítjük.

Fürjtojás krém elkészítése:

Egy lábosba beletesszük a felolvasztott vajat, rászórjuk a lisztet, majd felöntjük a 4dl forró tejjel. Habverő segítségével csomómentesre keverjük, amíg az edény falától el nem válik. Ezt követően sütőlemezre öntjük, és 1órára hűtőbe helyezzük. Kihűlés után burgonyatörőn vagy kutterban áttörjük, krémesítjük. Ezután hozzáadjuk a sót, a fehér borsot, az előre megfőzött fürjtojásokat, valamint a mustárt. Ezt habosra keverjük. Majd csillagvégű habzsák segítségével a kész fasírtkockákba töltjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombavagdalt » Hússal töltött gombafejek » Töltött ostya II. » Sült, töltött padlizsán
» Töltöttkáposzta » Töltött padlizsán bundában » Gesztenyével töltött alma » Gesztenyével töltött fácán
» Sonkás vagdalthús » Töltött piskóta » Tojással töltött fasírt » Töltött gombakosárkák
» Rántott töltöttkáposzta » Töltött libamell » Töltött ropogós pogácsa » Töltött fasírttekercs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.