Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Füstölthússal rakott karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
50 dkg burgonya
10 dkg főtt füstölt hús
2 kemény tojás
5 dkg vaj
1 dl tejföl
4 dl tej
2 evőkanál liszt

reszelt szerecsendió
a tepsi kikenéséhez vaj

Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk.
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk vajjal, beleterítjük a burgonya felét, kissé megsózzuk, rászórjuk a csíkokra vágott főtt füstölt húst, majd befedjük a karfiolrózsákkal és meglocsoljuk a tejföllel.
Erre tesszük a karikákra szeletelt kemény tojást, végül a maradék burgonyát.
Elkészítjük a mártást:
A vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Csipet sóval és szerecsendióval ízesítjük, ráöntjük a karfiolos rakottasra, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög rakott burgonya » Rakott pacal camembert-rel » Gombás rakott káposzta » Tejfölös rakott csirke
» Brassói rakott savanyúság » Belga rakott krumpli » Karfiol finomság » Almás-mákos rakott tészta
» Rakott bolognai penne » Karfiol popcorn » Rakott burgonya másképp » Karfiolrizs
» Karfiolos rakottas » Lazacos rakott tészta » Barnarizs-rakottas » Sajtos rakott hús


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.