Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelbimbófőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
0.5 kg fagyasztott (vagy friss) kelbimbó
2 közepes krumpli
1 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
1 ek liszt
3 ek. olaj
só, bors, pirospaprika

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, pirospaprikát szórok rá. Hozzáadom a kelbimbót (ha aprók egyben, ha nagyobbak, kettévágva) és a kockára vágott krumplit, sózom, borsozom. Felöntöm vízzel, jó puhára főzöm.
A lisztből és tejfölből készült habarással besűrítem.

Tanácsok:
Pörkölt, fasírt, sült virsli illik hozzá.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Az én sóskafőzelékem » Tökfőzelék .. » Sóska mártás » Krumplifőzelék
» Lencsefőzelék húsvarázzsal » Kaporszósz » Szilvaszósz » Joghurtos zellerfőzelék
» Spenót - Ahogy én csinálom » Paprikás cukkinifőzelék » Vajbabfőzelék burgonyával » Csalánfőzelék
» A legfinomabb zöldborsófőzi » Savanyú krumplifőzelék » Karalábéfőzelék » Karfiolfőzelék


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.