Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres töltött csirke (vagy csirkecomb) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db csirke
4 db zsemle
2 db nyers tojás
2 db főtt tojás
20 dkg baromfimáj vagy 1 db májkonzerv
20 dkg bármilyen ehető gomba
1 cs. zöldpetrezselyem
1 csapott mokkáskanál majoránna
1 késhegynyi őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
fűszerkeverék
zsír

Elkészítés:
Erre a célra csak egészséges bőrű csirkét vásároljunk, - ne legyen szakadt. Előző este fűszerkeverékkel kívül-belül megszórjuk, átdörzsöljük, - másnap a nyaka test felőli végződésénél szívószállal levegőt fújunk a bőr és a hús közé. Szépen fel kell puffadnia. Amennyiben ez a művelet nem sikerül, ujjunkkal a bőr alá nyúlunk, s araszolva haladva végig a csirkén: combon, mellen, szárnytövön óvatosan fellazítjuk a bőrt, úgy hogy tölthető legyen. A bőrök végződése előtt 2 cm-el már ne lazítsuk, mert átlyukad.

Töltelék:
A zsemlét langyos vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A hagymát kis kockára vágjuk és jó nagy pacni zsírban megdinszteljük, hozzáadunk 1 kávéskanál fűszerkeveréket, az apró darabokra vágott gombát és addig kevergetjük, míg zsírjára nem sült, - ekkor beletesszük az elkapart májat, apróra vágott zöldpetrezselymet, borsot, majoránnát, 1 csapott kávéskanál fűszerkeveréket, zúzott fokhagymát, s még 1-2 percig kevergetjük. Összekeverjük a zsemlével és a pici kockára vágott főtt tojással. Mikor langyosra hűlt összedolgozzuk a nyers tojásokkal és megtöltjük vele a csirke hús és bőr közötti részét: mindig meg-megnyomva, hogy mindenhova jusson töltelék. A maradékot csirke belsejébe vagy mellé tesszük a tepsiben. Forró zsírral leforrázzuk, 1 dl vizet aláöntve alumínium fóliával letakarva forró sütőbe toljuk. 40 perc múlva a fóliát eltávolítjuk, a csirkét zsírjával meglocsoljuk és 10-15 perc alatt szép piros, ropogósra sütjük.
Burgonyakörettel, savanyúsággal tálaljuk.

Tanácsok:
Amennyiben a csirke a töltés közben kiszakad, hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Wellington csirke » Gorgonzolás csirkecomb » Juhtúrós töltött gomba » Ázsiai csirkemell
» Csirkés Cézár-saláta II. » Füszeres húsgombos » Töltött sajtos pogácsa » Tejszínes csirkehús
» Csirke- ragu leves » Fűszeres halva torta » Hússal töltött cannelloni » Kölessel töltött cukkini
» Almás pite - fűszeresen » Tepsis csirkemáj » Tepsis-hagymás csirke » Tojással töltött káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.