Tutireceptek.hu fejléc

Hússal töltött cannelloni recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 doboz töltetlen (25 dkg) cannelloni tészta
töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj vagy 3-4 evőkanál olaj
50 dkg sertés - és marhahús vegyesen
3 evőkanál zsemlemorzsa
1,5 dl főzőtejszín
1 csapott kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 kiskanál morzsolt oregánó
fél csokor petrezselyem
5 dkg reszelt parmezán sajt
5-6 dkg nyers füstölt sonka
2 tojásfehérje
mártáshoz:
10 dkg vaj
4 evőkanál finomliszt
5 dl tej
5 dl főzőtejszín
12 dkg reszelt edámi sajt


Elkészítés:
A tölteléket készítjük el először.
A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd az olvasztott vajon megfonnyasztjuk.
A darált húst hozzáadjuk, 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
Ezután a zsemlemorzsát keverjük bele, majd a tejszínnel fölöntjük.
Egyetlen percig kevergetve főzzük, majd a tűzről lehúzva megsózzuk, megborsozzuk, az oregánóval és a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
Amikor kihűlt, reszelt sajttal,(parmezán) a nagyon apróra vágott sonkával és a simára kevert tojásfehérjével összedolgozzuk.
Ezt a finom tölteléket habzsákba kanalazzuk (de mokkáskanállal is meg lehet tölteni a tésztákat)
majd a tészták üregébe töltjük, félrerakjuk.
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, majd a lisztet megfuttatjuk rajta, de vigyázzunk, hogy kicsit se piruljon meg.
A tejet és a főzőtejszínt ráöntjük, kevergetve sűrűre főzzük, közben a reszelt sajtot(edámi) is beleszórjuk.
Amikor a sajt elolvadt benne, a tűzről lehúzzuk, és enyhén megsózzuk.
Egy akkora tepsi vagy tűzálló tál aljára, amekkorában majd elfér egymás mellett a cannelloni, egy kevés tejszínes mártást locsolunk.
Szétkenjük, majd a töltött tésztarudakat egymás mellé rátesszük.(két sorban)
A tejszínes-sajtos mártással leöntjük, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 fok, 25-30 percig sütjük.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: evus111


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhsajttal töltött paprika » Gombás töltött kifli » Neszmélyi töltött hús » Túróval töltött gombafejek
» Töltött sütőtök » Túróval töltött narancs » Töltött szilva köntösben » Spenótos töltött tojás
» Csirkével töltött gomba » Töltött sertésborda » Tojással töltött káposzta » Töltöttgomba
» Bihari Töltött Burgonya » Halkrémmel töltött alma » Töltött dagadó » Sonkával töltött burgonya.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.