Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojással töltött káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személy részére

40 dkg savanyúkáposzta-levél
6 tojás
10 dkg búzakorpa
2 dl kefír
1 evőkanál margarin light (én kókuszzsírt használ)
1 kávéskanál ételízesítő
1 késhegynyi őrölt köménymag

őrölt bors

Elkészítés:
1. A káposztaleveleket kevés, az ételizesítővel (vagy egy erőleves kockával) felforralt vízben félpuhára pároljuk.
Négy tojást keményre főzünk, folyó hideg vízben jól lehűtjük, majd megpucoljuk.

2. A kemény tojásokat lereszeljük, elkeverjük a búzakorpával, a nyers tojásokkal és az őrölt köménymaggal,sóval, borssal fűszerezzük.

3. A jól elkevert masszát a káposztalevelekbe töltjük, majd felgöngyöljük.
Margarinnal kikent tűzálló tálba fektetjük a tekercseket, és a kefirrel meglocsoljuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Melegen tálaljuk

Tanácsok:
Búzakorpa helyett lehet kukoricadarát használni


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyúkáposztás metélt » Gombás töltött cukkini » Savanyúkáposzta leves » Amerikai töltött fasírt
» Kelkáposzta leves gazdagon » Pacalos káposzta » Csirkével töltött cikória » Libás töltött káposzta
» Fóliás káposztás hús » Káposztasaláta » Tonhallal töltött paprika » Töltött kifli sonkával
» Káposztás halleves » Töltött lepény (Olcsó) » Székelykáposzta mifelénk » Töltött fasírttekercs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.