Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági betyáros paprikás recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 dkg. füstölt húsos szalonna,
2 db. közepesen nagy vöröshagyma,
fűszerpaprika,
só,
őrölt fekete borts,
35 dkg. sertéshús,
l kg. zöldbab,
3 evőkanál liszt,
2 dl. tejfel.

Elkészítés:
szalonna zsírját kiplvasztjuk, a pörcöt kivesszük. A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikázzuk izlés szerint, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst. Kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a friss, feldarabolt zöldbabot. Lefödjük az ételt és készre pároljuk. A vágán a lisztel és tejfellel besűrotjük, felrottyantjuk. A szalonnapörcökkel díszítve tálaljuk.

Tanácsok:
Bográcsban készítve az igazi.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nokedlis paprikáskrumpli » Paprikás cukkinifőzelék » Békacomb paprikásan » Csornai töltött paprikás
» Zöldbableves betyárosan » Galyasági pacal bográcsban » Zöldbabos csirkepaprikás » Betyáros
» Galyasági steak. » Galyasági lacipecsenye 2 » Borjúpaprikás (amc recept) » Galyasági rakottas
» Süllő betyárosan » Cukkinis-paprikás hús » Halpaprikás bográcsban » Rakott csirkepaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.